راز ترشی گوجه فرنگی سبز: طعمی نوستالژیک با چاشنی مدرن!
آیا شما هم دلتنگ طعم ترشیهای خانگی مادربزرگ هستید؟ یا به دنبال چشیدن یک مزه جدید و متفاوت میگردید؟ ترشی گوجه فرنگی سبز، پاسخی است به هر دو خواسته! این ترشی خوشمزه، با طعم ترش و ملسی که دارد، میتواند یک چاشنی بینظیر برای انواع غذاها باشد. تصورش را بکنید: یک قاشق از این ترشی کنار بشقاب کباب، ساندویچ یا حتی املت صبحانه!
فراتر از یک چاشنی ساده، ترشی گوجه فرنگی سبز یک تجربه است. تجربهای از طعمهای اصیل و سنتی که با کمی خلاقیت، رنگ و بوی تازهای به خود گرفتهاند. این ترشی نه تنها خوشمزه است، بلکه سرشار از ویتامینها و مواد مغذی نیز هست. گوجه فرنگی سبز، منبع غنی آنتیاکسیدانها است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
در این مقاله، شما را به سفری در دنیای طعمها میبریم و رازهای تهیه یک ترشی گوجه فرنگی سبز فوقالعاده را با شما به اشتراک میگذاریم. نگران نباشید، تهیه این ترشی اصلا سخت نیست و با کمی حوصله و دقت، میتوانید یک ترشی خانگی و بینظیر داشته باشید که همه را شگفتزده کند. پس با ما همراه باشید تا طرز تهیه این ترشی خوشمزه را یاد بگیریم و طعم اصیل خانگی را به سفرههای خود هدیه دهیم.
مواد لازم
نکته: این دستور پخت برای تهیه ترشی گوجه فرنگی سبز برای حدود 6-8 نفر مناسب است. اندازه گیری ها بر اساس پیمانه های استاندارد آشپزی (پیمانه اندازه گیری شیرینی پزی) و قاشق های استاندارد غذاخوری و چایخوری انجام شده است. هر پیمانه معادل 240 میلی لیتر، هر قاشق غذاخوری معادل 15 میلی لیتر و هر قاشق چایخوری معادل 5 میلی لیتر می باشد.
نام ماده
مقدار
گوجه فرنگی سبز سفت و سالم
1 کیلوگرم
فلفل سبز تند (دلخواه، بسته به میزان تندی مورد نظر)
3-5 عدد
سیر
4-5 حبه
سرکه سفید (سرکه تقطیری)
4 پیمانه (960 میلی لیتر)
آب
2 پیمانه (480 میلی لیتر)
نمک
4 قاشق غذاخوری
شکر (برای متعادل کردن طعم ترشی، اختیاری)
2 قاشق غذاخوری
تخم گشنیز
2 قاشق غذاخوری
تخم خردل
1 قاشق غذاخوری
سیاه دانه
1 قاشق غذاخوری
مرزه خشک (یا ترخون خشک)
2 قاشق غذاخوری
برگ بو (اختیاری)
2-3 عدد
حقایق تغذیه ای
انفجار طعم و سلامتی در ترشی گوجه فرنگی سبز: کالری کمتر، خاصیت بیشتر!
ترشی گوجه فرنگی سبز، چاشنی خوشمزهای که نه تنها سفرههاتون رو رنگین میکنه، بلکه فواید زیادی هم برای سلامتی داره. اما قبل از هر چیز، بیایید یه نگاهی به ارزش غذایی و کالری این ترشی خوشمزه بندازیم:
**کالری:**
به طور کلی، ترشیها کالری کمی دارن و ترشی گوجه فرنگی سبز هم از این قاعده مستثنی نیست. از اونجایی که مواد اصلی تشکیل دهنده این ترشی (گوجه فرنگی سبز، سرکه، آب و ادویهجات) کالری کمی دارن، هر وعده (حدود ۱۰۰ گرم) از این ترشی حدوداً بین 20 تا 30 کالری داره. البته این مقدار تقریبیه و بسته به میزان شکر اضافه شده، ممکنه کمی تغییر کنه. اگه از شکر استفاده نکنید، کالری حتی کمتر هم میشه!
**ارزش غذایی:**
* **ویتامینها:** گوجه فرنگی سبز حاوی ویتامینهای A و C هست که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنن. این ویتامینها آنتیاکسیدانهای قویای هم هستن که از سلولهای بدن در برابر آسیبهای رادیکالهای آزاد محافظت میکنن.
* **مواد معدنی:** این ترشی حاوی مواد معدنی مثل پتاسیم و منیزیم هست که برای عملکرد صحیح قلب و عضلات ضروری هستن.
* **فیبر:** گوجه فرنگی سبز فیبر نسبتاً خوبی داره که به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک میکنه و باعث ایجاد حس سیری میشه.
* **ادویهجات:** ادویههایی که در این ترشی استفاده میشن (مثل تخم گشنیز، تخم خردل و سیاه دانه) خواص آنتیاکسیدانی و ضد التهابی دارن.
**نکات مهم:**
* به دلیل وجود نمک و سرکه، مصرف بیش از حد این ترشی برای افرادی که فشار خون بالا یا مشکلات گوارشی دارن، توصیه نمیشه.
* برای کاهش میزان نمک، میتونید از نمک کم سدیم استفاده کنید.
* اضافه کردن شکر اختیاریه و برای متعادل کردن طعم ترشی استفاده میشه. اگه رژیم غذایی کم کالری دارین، میتونید از شکر استفاده نکنید یا از جایگزینهای طبیعی شکر مثل استویا استفاده کنید.
**خلاصه:**
ترشی گوجه فرنگی سبز یه چاشنی خوشمزه و کم کالریه که میتونه به تنوع رژیم غذایی شما کمک کنه. با مصرف متعادل این ترشی، میتونید از خواص آنتیاکسیدانی، ویتامینها و مواد معدنی موجود در اون بهرهمند بشید.
مراحل تهیه
1
آماده سازی مواد اولیه، راز یک ترشی خوشمزه!
خب دوستان، اولین قدم برای یه ترشی گوجه فرنگی سبز خونگی و خوش عطر و طعم، آماده کردن مواد اولیه است. گوجه فرنگی های سبزمون رو خوب بشورید و بذارید کاملا خشک بشن. فلفل سبزها رو هم فراموش نکنید، تندی ترشی به سلیقه شما بستگی داره، پس تعداد فلفل ها رو کم و زیاد کنید. سیرها رو هم پوست بکنید و حبه ای جدا کنید. همه چیز باید تمیز و آماده باشه تا بریم سراغ مرحله بعد.
2
خرد کردن گوجه فرنگی و فلفل، یکدست و مرتب!
حالا نوبت خرد کردن گوجه فرنگی هاست. بهتره گوجه فرنگی ها رو به صورت حلقه ای یا قاچ های یک اندازه خرد کنید. اینجوری هم ترشی زیباتر میشه و هم طعم ها بهتر با هم ترکیب میشن. فلفل سبزها رو هم به صورت حلقه ای نازک برش بزنید. حواستون باشه موقع کار با فلفل از دستکش استفاده کنید تا دستتون نسوزه.
3
آماده سازی محلول ترشی، کلید ماندگاری و طعم!
تو یه قابلمه مناسب، سرکه سفید (همون سرکه تقطیری خودمون)، آب، نمک و شکر (اگه دوست دارید ترشی تون کمی ملس باشه) رو با هم مخلوط کنید. قابلمه رو بذارید روی حرارت متوسط تا محلول به جوش بیاد. همین که شروع به جوشیدن کرد، حرارت رو کم کنید و بذارید چند دقیقه ای بجوشه تا نمک و شکر کاملا حل بشن. این محلول، هم باعث ماندگاری ترشی میشه و هم طعم بی نظیری بهش میده.
4
ترکیب مواد و ادویه ها، عطر و طعم بهشتی!
حالا وقت اضافه کردن عطر و طعم های بی نظیر به ترشیه. گوجه فرنگی های خرد شده، فلفل سبز، سیر، تخم گشنیز، تخم خردل، سیاه دانه، مرزه خشک (یا ترخون خشک) و برگ بو (اگه دوست دارید) رو به محلول سرکه اضافه کنید. خوب هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط بشن. اجازه بدید مواد چند دقیقه ای با حرارت ملایم بجوشن تا طعم ها به خورد هم برن.
5
جوشاندن و پخت نهایی، صبر داشته باشید!
بعد از اینکه مواد چند دقیقه ای با هم جوشیدن، حرارت رو خاموش کنید و اجازه بدید ترشی کمی خنک بشه. این کار باعث میشه طعم ها بهتر جا بیفتن و ترشی خوشمزه تری داشته باشید. حواستون باشه ترشی رو داغ داخل شیشه نریزید، چون ممکنه شیشه بشکنه.
6
بسته بندی و نگهداری، بهداشت و ماندگاری!
حالا شیشه های ترشی رو خوب بشورید و کاملا خشک کنید. شیشه ها باید تمیز و استریل باشن تا از کپک زدن ترشی جلوگیری بشه. ترشی رو با دقت داخل شیشه ها بریزید و مطمئن بشید که همه مواد به طور یکنواخت پخش شدن. محلول سرکه باید روی مواد رو بپوشونه. در شیشه ها رو محکم ببندید و ترشی رو به مدت حداقل یک هفته در جای خنک و تاریک نگهداری کنید تا جا بیفته. بعد از یک هفته می تونید ترشی خوشمزه تون رو نوش جان کنید!
7
نکات کلیدی برای یک ترشی بی نقص!
برای اینکه ترشی گوجه فرنگی سبزتون بی نقص باشه، چند تا نکته رو حتما رعایت کنید: از گوجه فرنگی های سبز سفت و سالم استفاده کنید. مقدار فلفل رو بسته به ذائقه تون تنظیم کنید. حتما از سرکه سفید تقطیری استفاده کنید. شیشه های ترشی رو قبل از استفاده استریل کنید. و از همه مهم تر، صبور باشید و اجازه بدید ترشی به اندازه کافی جا بیفته. با رعایت این نکات، مطمئنم یه ترشی فوق العاده خواهید داشت!
نکات مهم
انتخاب گوجه فرنگی های سفت و سالم: کلید تردی و ماندگاری ترشی!:
اولین و مهمترین قدم در تهیه ترشی گوجه فرنگی سبز، انتخاب گوجه فرنگیهای مناسبه. دنبال گوجه فرنگیهایی بگردید که کاملاً سفت، سالم و بدون هیچگونه لک یا زدگی باشن. گوجههای خیلی رسیده یا نرم، در ترشی له میشن و کیفیت نهایی کار رو پایین میارن. هرچی گوجهها سفتتر باشن، ترشی شما تردتر و ماندگارتر میشه. پس با دقت انتخاب کنید!
تندی ترشی رو خودت تنظیم کن!:
فلفل سبز تند، یه عضو جدانشدنی از ترشی گوجه فرنگیه، اما میزان تندیش کاملاً سلیقهایه. اگه عاشق ترشی تند هستید، از فلفلهای بیشتری استفاده کنید. اما اگه تندی ملایمتری رو ترجیح میدید، تعداد فلفلها رو کم کنید یا حتی از فلفلهای شیرین هم میتونید استفاده کنید. یادتون باشه، همیشه میتونید بعداً فلفل بیشتری اضافه کنید، اما کم کردن تندی ترشی بعد از آماده شدن کار سختیه.
سیر: عطر و طعم جادویی ترشی!:
سیر، علاوه بر عطر و طعم بینظیری که به ترشی میده، خاصیت ضدعفونیکنندگی هم داره و به ماندگاری ترشی کمک میکنه. حبههای سیر رو پوست بگیرید و به صورت درسته یا خرد شده به ترشی اضافه کنید. اگه طعم ملایمتری رو ترجیح میدید، میتونید سیر رو کمی تفت بدید تا عطرش ملایمتر بشه. اما یادتون باشه، سیر تازه بهترین انتخاب برای ترشیه.
نسبت سرکه و آب: راز طعم متعادل ترشی!:
نسبت سرکه و آب در ترشی گوجه فرنگی سبز خیلی مهمه. استفاده از سرکه سفید (سرکه تقطیری) باعث میشه رنگ ترشی شفاف و روشن بشه. اما استفاده بیش از حد از سرکه میتونه ترشی رو خیلی ترش کنه. پس با دقت نسبتها رو رعایت کنید. اگه طعم ملایمتری رو ترجیح میدید، میتونید مقدار آب رو کمی بیشتر کنید.
شکر: متعادل کننده طعم ترشی (اختیاری):
شاید فکر کنید شکر توی ترشی گوجه فرنگی سبز عجیب باشه، اما یه قاشق شکر میتونه طعم ترشی رو به طرز شگفتانگیزی متعادل کنه و از ترشی بیش از حد جلوگیری کنه. البته استفاده از شکر کاملاً اختیاریه و اگه ترشی خیلی ترش رو دوست دارید، میتونید حذفش کنید.
ادویهها: قلب تپنده طعم ترشی!:
ادویهها نقش خیلی مهمی در طعم و عطر ترشی دارن. تخم گشنیز، تخم خردل و سیاه دانه، طعم و عطر خاصی به ترشی میدن. مرزه یا ترخون خشک هم عطر دلپذیری به ترشی میده. برگ بو هم یه انتخاب عالی برای اضافه کردن عطر و طعم بیشتر به ترشیه. میتونید با تغییر مقدار ادویهها، طعم ترشی رو به دلخواه خودتون تنظیم کنید. حتماً از ادویههای تازه و باکیفیت استفاده کنید.
روش تهیه: مراحلی که باید با دقت دنبال کنید!:
اول گوجه فرنگیها رو خوب بشویید و خشک کنید. بعد اونها رو به اندازه دلخواه خرد کنید. فلفل سبز و سیر رو هم خرد کنید. همه مواد (گوجه فرنگی، فلفل، سیر، ادویهها) رو داخل یک ظرف مناسب بریزید. سرکه، آب، نمک و شکر (در صورت استفاده) رو مخلوط کنید و روی مواد بریزید. مطمئن بشید که همه مواد با مایع پوشیده شدن. اگه لازم بود، مقدار سرکه رو کمی بیشتر کنید.
ظرف مناسب: رمز ماندگاری ترشی!:
برای نگهداری ترشی، از ظرف شیشهای تمیز و خشک استفاده کنید. ظرف رو قبل از استفاده، استریل کنید تا از رشد باکتریها جلوگیری بشه. ترشی رو داخل ظرف بریزید و درب اون رو محکم ببندید. مطمئن بشید که هیچ هوایی داخل ظرف نمونده. ترشی رو در جای خنک و تاریک نگهداری کنید.
زمان رسیدن: صبر، کلید طعم بینظیر!:
برای اینکه ترشی گوجه فرنگی سبز طعم واقعی خودش رو پیدا کنه، باید صبر کنید. حداقل 2 تا 3 هفته زمان لازمه تا ترشی به خوبی جا بیفته و طعم مواد به خورد هم بره. در طول این مدت، هر چند روز یکبار ظرف ترشی رو تکون بدید تا مواد به خوبی با هم مخلوط بشن.
ترفند: ترد نگه داشتن ترشی!:
برای اینکه گوجه فرنگیهای ترشی ترد باقی بمونن، میتونید قبل از اضافه کردن سرکه، اونها رو به مدت 1-2 ساعت داخل آب نمک قرار بدید. این کار باعث میشه آب اضافی گوجه فرنگیها خارج بشه و ترشی شما تردتر بشه.
نگهداری طولانی مدت: راز ماندگاری بیشتر!:
برای نگهداری طولانی مدت ترشی گوجه فرنگی سبز، میتونید بعد از آماده شدن ترشی، اون رو داخل شیشه های استریل شده بریزید و به روش بن ماری، اونها رو استریل کنید. این کار باعث میشه ترشی شما برای مدت طولانیتری سالم بمونه و از کپک زدن اون جلوگیری بشه.
تنوع در طعم: ادویههای پیشنهادی!:
اگه دوست دارید طعم ترشی گوجه فرنگی سبزتون خاصتر باشه، میتونید از ادویههای دیگهای هم استفاده کنید. تخم کرفس، پودر انبه، فلفل سیاه و زردچوبه، از جمله ادویههایی هستن که میتونن طعم ترشی شما رو فوقالعاده کنن. با اضافه کردن این ادویهها، یه ترشی با طعم و عطر منحصر به فرد خواهید داشت.
مشکلات رایج: رفع نگرانیها!:
گاهی اوقات ممکنه ترشی گوجه فرنگی سبز کپک بزنه. این مشکل معمولاً به دلیل عدم استریل کردن ظروف یا استفاده از مواد اولیه نامرغوب رخ میده. برای جلوگیری از کپک زدن، حتماً از ظروف استریل شده استفاده کنید و مواد اولیه باکیفیت تهیه کنید. اگه ترشی کپک زد، متاسفانه باید اون رو دور بریزید.
ایده های سرو: ترشی گوجه فرنگی سبز رو با چی بخوریم؟:
ترشی گوجه فرنگی سبز یه چاشنی فوق العاده برای انواع غذاهاست. میتونید اون رو با انواع کباب، خورشت، پلو و حتی ساندویچ سرو کنید. این ترشی، به خصوص با غذاهای محلی و سنتی، طعم خیلی خوبی داره. امتحانش کنید، پشیمون نمیشید!
سوالات متداول
دوست من، نرم شدن ترشی گوجه فرنگی سبز چند دلیل میتونه داشته باشه. اول اینکه گوجه فرنگی های شما ممکنه خیلی رسیده یا له شده باشن. همیشه از گوجه فرنگی های سبز سفت و سالم استفاده کنید. دوم اینکه ممکنه میزان سرکه کافی نبوده باشه. نسبت سرکه به آب رو دقیقاً رعایت کنید (4 پیمانه سرکه به 2 پیمانه آب). همچنین، مطمئن بشید که شیشه های ترشی کاملاً تمیز و استریل شده باشن تا از رشد باکتری ها جلوگیری بشه. در نهایت، اگر خیلی نگرانید، می تونید از مقداری کلرید کلسیم (Calcium Chloride) که به صورت پودر هست (خیلی کم، نوک قاشق چایخوری برای هر شیشه) استفاده کنید که بافت گوجه ها رو سفت تر نگه داره. فقط یادتون باشه زیاده روی نکنید!
بله، میشه از سرکه های دیگه هم استفاده کرد، اما سرکه سفید (سرکه تقطیری) بهترین انتخاب برای ترشی گوجه فرنگی سبزه، چون طعم خنثی تری داره و رنگ گوجه ها رو حفظ میکنه. اگه از سرکه سیب استفاده کنید، یه طعم ملایم تر و شیرین تر به ترشی میده، اما ممکنه رنگش رو کمی تیره کنه. سرکه بالزامیک یا سرکه های طعم دار اصلاً توصیه نمیشه، چون طعم ترشی رو خیلی تغییر میدن و ممکنه با طعم گوجه سبز همخونی نداشته باشن. پس اگه دنبال طعم کلاسیک ترشی گوجه سبز هستید، همون سرکه سفید رو انتخاب کنید.
شکر در ترشی گوجه فرنگی سبز بیشتر برای متعادل کردن طعم ترشی استفاده میشه. گوجه فرنگی سبز طعم خیلی ترشی داره و شکر به کاهش این ترشی کمک میکنه و باعث میشه طعم ترشی دلپذیرتر بشه. حذف شکر مشکلی ایجاد نمیکنه، اما طعم ترشی شما خیلی تند و تیز میشه. اگه ترشی خیلی ترش دوست دارید، میتونید شکر رو حذف کنید، اما اگه ترجیح میدید طعم ملایم تری داشته باشه، حتماً از شکر استفاده کنید. میتونید مقدار شکر رو هم با توجه به ذائقه خودتون کم و زیاد کنید.
حتماً میتونید فلفل تند رو حذف کنید! اصلا اجباری نیست. فلفل فقط برای تند کردن ترشی استفاده میشه. اگه طعم تند دوست ندارید، میتونید کلا حذفش کنید. اگه میخواید یه طعم ملایم تر داشته باشید، میتونید به جای فلفل تند، از فلفل دلمه ای سبز استفاده کنید. یه مقدار کم فلفل دلمه ای خرد شده به ترشی اضافه کنید تا یه طعم و عطر خوبی بهش بده. اینجوری هم ترشی شما طعم ملایم تری داره و هم از خواص فلفل دلمه ای بهره مند میشید.
برای نگهداری طولانی مدت ترشی، چند نکته خیلی مهمه. اول اینکه شیشه های ترشی باید کاملاً تمیز و استریل شده باشن. میتونید شیشه ها رو توی آب جوش بجوشونید و بعد کاملاً خشک کنید. دوم اینکه، ترشی باید کاملاً با سرکه پوشونده بشه. اگه بعد از مدتی سطح سرکه پایین اومد، حتماً سرکه بیشتری اضافه کنید تا گوجه ها بیرون از سرکه نمونن. سوم اینکه، ترشی رو در جای خنک، تاریک و خشک نگهداری کنید. بهترین جا، یخچال یا یه انبار خنک هست. با رعایت این نکات، ترشی شما میتونه برای چند ماه یا حتی یک سال سالم بمونه.
نه، نیازی به بلانچ کردن گوجه فرنگی های سبز نیست. بلانچ کردن بیشتر برای سبزیجاتی استفاده میشه که بافت حساسی دارن و برای حفظ رنگ و جلوگیری از نرم شدن اونها انجام میشه. گوجه فرنگی سبز بافت نسبتاً سفتی داره و سرکه خودش باعث حفظ بافتش میشه. اگه گوجه ها رو بلانچ کنید، ممکنه خیلی نرم بشن و ترشی شما له بشه. پس خیالتون راحت باشه و بدون بلانچ کردن، ترشی رو درست کنید.
انتخاب ادویه جات کاملا سلیقه ایه! میتونید خلاقیت به خرج بدید و طعم های جدیدی رو امتحان کنید. چند تا پیشنهاد دارم براتون: تخم کرفس، فلفل سیاه (درسته یا آسیاب شده)، پودر سیر، پودر پیاز، زنجبیل تازه (یه تیکه کوچیک)، تخم شوید، و حتی یه کوچولو پودر کاری! فقط یادتون باشه که مقدار ادویه ها رو کم کم اضافه کنید و بچشید تا طعم ترشی باب میلتون بشه.
کپک زدن ترشی معمولاً به خاطر اینه که ترشی به اندازه کافی با سرکه پوشونده نشده یا اینکه شیشه های ترشی استریل نبودن. اگه لایه کپک خیلی نازک و سطحی باشه، میتونید اون لایه رو با دقت بردارید و بقیه ترشی رو مصرف کنید (البته با احتیاط و بررسی دقیق). اما اگه کپک زیاد باشه یا رنگ و بوی ترشی تغییر کرده باشه، بهتره که ترشی رو دور بریزید. سلامتی از همه چیز مهمتره! برای جلوگیری از کپک زدن، همیشه مطمئن بشید که ترشی کاملاً با سرکه پوشونده شده و از شیشه های استریل استفاده کنید.
تخم خردل و سیاه دانه طعم و عطر خاصی به ترشی میدن، اما حذفشون هم مشکلی ایجاد نمیکنه. اگه تخم خردل ندارید، میتونید یه مقدار پودر خردل به ترشی اضافه کنید. اگه سیاه دانه دوست ندارید، میتونید به جای اون از تخم رازیانه استفاده کنید که یه طعم ملایم و شیرین به ترشی میده. اما به طور کلی، این دو ادویه نقش اصلی در طعم ترشی ندارن و میتونید با خیال راحت حذفشون کنید.
بله، ترشی گوجه فرنگی سبز بعد از آماده شدن نیاز به رسیدن داره تا طعم ها به خوبی با هم ترکیب بشن و گوجه ها طعم سرکه و ادویه ها رو به خودشون بگیرن. حداقل یک هفته صبر کنید تا ترشی برسه. بهترین حالت اینه که ترشی رو به مدت 2 تا 3 هفته در یخچال نگهداری کنید تا کاملاً جا بیفته و خوشمزه بشه. بعد از این مدت، ترشی آماده سرو هست و میتونید از طعم بی نظیرش لذت ببرید.
چه ایده خوبی! برای هدیه دادن ترشی، اول از همه از شیشه های زیبا و تمیز استفاده کنید. حتماً شیشه ها رو استریل کنید تا از خراب شدن ترشی جلوگیری بشه. ترشی رو کاملاً با سرکه پر کنید و مطمئن بشید که هیچ حبابی داخل شیشه باقی نمونده. یه برچسب زیبا با اسم ترشی و تاریخ تهیه روش بزنید. و از همه مهمتر، به گیرنده هدیه بگید که ترشی رو در یخچال نگهداری کنه و بعد از باز کردن، اون رو زودتر مصرف کنه. با رعایت این نکات، خیالتون راحت باشه که هدیه شما سالم و خوشمزه به دستشون میرسه.
مرزه و ترخون هر دو سبزیجات معطری هستن که طعم و عطر خوبی به ترشی میدن، اما طعمشون با هم فرق داره. مرزه طعم تند و تیزی داره و ترخون طعم ملایم تر و شیرین تری داره. انتخاب بین مرزه و ترخون کاملاً سلیقه ایه. اگه طعم تند ترشی رو دوست دارید، از مرزه استفاده کنید و اگه طعم ملایم ترجیح میدید، ترخون انتخاب بهتریه. میتونید هر دو رو با هم هم امتحان کنید و ببینید کدوم طعم رو بیشتر میپسندید.
اگه گوجه فرنگی های شما خیلی سفت هستن، میتونید قبل از ترشی انداختن، اونها رو با چنگال چند تا سوراخ بزنید. این کار باعث میشه که سرکه و ادویه ها بهتر به داخل گوجه ها نفوذ کنن و ترشی زودتر جا بیفته. یه راه دیگه هم اینه که گوجه ها رو به قطعات کوچکتر برش بدید. این کار باعث میشه سطح تماس گوجه ها با سرکه بیشتر بشه و ترشی سریعتر آماده بشه.
بله حتماً میشه نسبت مواد رو کم یا زیاد کرد! فقط کافیه که نسبت ها رو حفظ کنید. مثلاً اگه فقط نیم کیلو گوجه فرنگی دارید، تمام مواد دیگه رو هم نصف کنید. یعنی به جای 4 پیمانه سرکه، 2 پیمانه استفاده کنید و به همین ترتیب بقیه مواد رو هم کم کنید. فقط دقت کنید که مقدار نمک و شکر رو هم به درستی تنظیم کنید تا طعم ترشی متعادل بشه. میتونید در حین پخت، طعم ترشی رو بچشید و اگه لازم بود، مقدار نمک یا شکر رو اضافه کنید.
نه، استفاده از برگ بو در ترشی گوجه فرنگی سبز ضروری نیست و کاملا اختیاریه! اما برگ بو یه عطر و طعم ملایم و دلپذیری به ترشی میده. طعمش یه جورایی شبیه به طعم دارچین و میخکه، اما خیلی ملایم تر. اگه طعم برگ بو رو دوست دارید، حتماً به ترشی اضافه کنید. اما اگه مطمئن نیستید، میتونید اول ترشی رو بدون برگ بو درست کنید و بعد، اگه دوست داشتید، یه دونه برگ بو بهش اضافه کنید و ببینید طعمش رو میپسندید یا نه.
متاسفانه آبلیمو جایگزین مناسبی برای سرکه در ترشی نیست. آبلیمو اسیدیته کمتری نسبت به سرکه داره و به همین خاطر نمیتونه به اندازه کافی از رشد باکتری ها جلوگیری کنه و باعث میشه ترشی شما زودتر خراب بشه. علاوه بر این، آبلیمو طعم متفاوتی به ترشی میده که ممکنه با طعم گوجه فرنگی سبز همخونی نداشته باشه. بهترین کار اینه که از سرکه سفید استفاده کنید. اگه سرکه سفید در دسترس ندارید، میتونید از سرکه سیب استفاده کنید، اما طعم ترشی شما کمی متفاوت خواهد بود.
بهترین نوع ظرف برای نگهداری ترشی، ظرف شیشه ایه. ظروف شیشه ای بر خلاف ظروف پلاستیکی، هیچ ماده مضری رو به ترشی منتقل نمیکنن و طعم و عطر ترشی رو حفظ میکنن. ظروف پلاستیکی ممکنه با اسید سرکه واکنش نشون بدن و مواد شیمیایی رو وارد ترشی کنن که برای سلامتی مضر هستن. پس همیشه سعی کنید از ظروف شیشه ای برای نگهداری ترشی استفاده کنید.
کف کردن ترشی معمولاً به دلیل فعالیت باکتریها یا مخمرهاست که ممکنه به خاطر استریل نبودن کامل شیشهها یا وجود مقدار کمی قند در مواد اولیه (حتی مقدار کم شکر) ایجاد بشه. اگه کف ترشی کم باشه و ترشی بوی نامطبوعی نداشته باشه، معمولاً جای نگرانی نیست. میتونید کف رو با قاشق تمیز بردارید و ترشی رو در یخچال نگهداری کنید تا فعالیت باکتریها کندتر بشه. اما اگه کف ترشی خیلی زیاده یا بوی نامطبوعی داره، بهتره ترشی رو دور بریزید.
ترشی گوجه فرنگی سبز یه چاشنی فوق العاده برای انواع غذاهاست! به خصوص کنار غذاهای سنتی ایرانی مثل آبگوشت، کله پاچه، انواع خورشت ها (مثل قیمه و قورمه سبزی) و انواع پلوها خیلی خوشمزه میشه. همچنین میتونید اونو کنار انواع ساندویچ ها و فست فودها هم سرو کنید. ترشی گوجه فرنگی سبز یه طعم ترش و تند داره که باعث میشه اشتها باز بشه و غذا لذیذتر به نظر برسه. امتحانش کن، پشیمون نمیشی!
اگه از این مطلب خوشت اومد خوشحال میشیم با بقیه هم به اشتراک بزاریش :)